Соціальний проект
Оголошення
06.11.2018 р.
Золото споживчої кооперації Миколаївщини 2018
Наприкінці жовтня на базі ресторану «Козацька застава» Спілки споживчих товариств Кіровоградської області відбувся Всеукраїнський конкурс кондитерської майстерності « COOLD COOP -2018».
Кооператори Миколаївщини завжди постійно приймають участь у всіх конкурсах, які організовує Укркоопспілка. На цей раз Споживспілку Миколаївської області на конкурсі представляла досвідчений кондитер 5 розряду ПСК «Кондитерський Світ» Кінаш Наталя Олександрівна.
Цьогорічний конкурс був особливий. Оскільки були змінені правила його проведення.
Повністю змінене старе та затверджене нове «Положення про Всеукраїнський конкурс кулінарної (кондитерської) майстерності «COOLD COOP -2018».
У зазначені Положенням терміни, Оргкомітетом були визначені для всіх конкурсантів приготування двох кондитерських виробів. Конкурсант повинен був приготувати два кондитерських вироби: перший - домашнє завдання ,торт на основі бісквітного напівфабрикату з використанням масляного крему вагою до 3 кг , другий виріб - 10 тістечок на пісочній основі з кремом, максимальною вагою до 100грамів і часом приготування до 90 хвилин. Тістечка необхідно було приготувати на місці проведення конкурсу, крем та оздоблювальні матеріали визначав сам учасник конкурсу. Окрема вимога -конкурсант повинен був надати відео звіт з коментарями про процес приготування першого кондитерського виробу тривалістю до 10 хвилин.
Наталя Кінаш ретельно продумала всі складові, як основні так і додаткові інгредієнти, для приготування двох власних кондитерських виробів та відмінно їх виконала.

Домашнє завдання – Торт «Чарівна краса» ( в бісквітні шари торту з прошаруванням масляного крему були добавлені лаймово-апельсиновий курд, малинове конфі, м’ятний сироп та ванільний цукор. До речі курд або керд – англійський заварний десертний крем. Конфі ( від франц.)- кондитери називають цим терміном вид начинки в мусових тортах з фруктовим пюре. Оздоблений торт був білим шоколадним кремом, з перламутром. По торту намальована прекрасна дівчина, її голова оздоблена вінком з різнокольорових квітів.
Другий борошняний кондитерський виріб «Тістечко «Вершково-малиновий поцілунок». Пісочний напівфабрикат «Сабле»- виготовлений з масляно—борошняної крихти з додаванням яєць. Крем- вершковий мус ( на основі білого шоколаду та вершків), з додаванням малинового конфі. Прошарок крамбл, хрусткий шар виготовлений з суміші пісочної крихти , шоколаду, мигдального праліне, розтопленого шоколаду і вершкового масла.
За виконання своїх кондитерських виробів Наталя Кінаш отримала Диплом «COOLD COOP -2018» в номінації «КОНДИТЕР-ШОСТЕ ВІДЧУТТЯ».
