Соціальний проект
Оголошення
Новини
06.11.2018 р.Золото споживчої кооперації Миколаївщини 2018 Наприкінці жовтня на базі ресторану «Козацька застава» Спілки споживчих товариств Кіровоградської області відбувся Всеукраїнський конкурс кондитерської майстерності « COOLD COOP -2018». Кооператори Миколаївщини завжди постійно приймають участь у всіх конкурсах, які організовує Укркоопспілка. На цей раз Споживспілку Миколаївської області на конкурсі представляла досвідчений кондитер 5 розряду ПСК «Кондитерський Світ» Кінаш Наталя Олександрівна. Цьогорічний конкурс був особливий. Оскільки були змінені правила його проведення. Повністю змінене старе та затверджене нове «Положення про Всеукраїнський конкурс кулінарної (кондитерської) майстерності «COOLD COOP -2018». У зазначені Положенням терміни, Оргкомітетом були визначені для всіх конкурсантів приготування двох кондитерських виробів. Конкурсант повинен був приготувати два кондитерських вироби: перший - домашнє завдання ,торт на основі бісквітного напівфабрикату з використанням масляного крему вагою до 3 кг , другий виріб - 10 тістечок на пісочній основі з кремом, максимальною вагою до 100грамів і часом приготування до 90 хвилин. Тістечка необхідно було приготувати на місці проведення конкурсу, крем та оздоблювальні матеріали визначав сам учасник конкурсу. Окрема вимога -конкурсант повинен був надати відео звіт з коментарями про процес приготування першого кондитерського виробу тривалістю до 10 хвилин. Наталя Кінаш ретельно продумала всі складові, як основні так і додаткові інгредієнти, для приготування двох власних кондитерських виробів та відмінно їх виконала. Домашнє завдання – Торт «Чарівна краса» ( в бісквітні шари торту з прошаруванням масляного крему були добавлені лаймово-апельсиновий курд, малинове конфі, м’ятний сироп та ванільний цукор. До речі курд або керд – англійський заварний десертний крем. Конфі ( від франц.)- кондитери називають цим терміном вид начинки в мусових тортах з фруктовим пюре. Оздоблений торт був білим шоколадним кремом, з перламутром. По торту намальована прекрасна дівчина, її голова оздоблена вінком з різнокольорових квітів. Другий борошняний кондитерський виріб «Тістечко «Вершково-малиновий поцілунок». Пісочний напівфабрикат «Сабле»- виготовлений з масляно—борошняної крихти з додаванням яєць. Крем- вершковий мус ( на основі білого шоколаду та вершків), з додаванням малинового конфі. Прошарок крамбл, хрусткий шар виготовлений з суміші пісочної крихти , шоколаду, мигдального праліне, розтопленого шоколаду і вершкового масла. За виконання своїх кондитерських виробів Наталя Кінаш отримала Диплом «COOLD COOP -2018» в номінації «КОНДИТЕР-ШОСТЕ ВІДЧУТТЯ». 02.11.2018 р.Обласна нарада – семінар в Жовтневій райспоживспілці 1 листопада поточного року на базі підприємств Жовтневої райспоживспілки відбулася обласна нарада-семінар з головами правлінь райспоживтовариств та райспоживспілок. В нараді взяли участь голова правління Споживспілки Білоус І.А., заступник голови правління Пашечко М.М., радник голови правління Тулуб В.Й. та фахівці відділу комерційної діяльності та маркетингу Обласну нараду-семінар відкрив голова правління споживспілки Білоус І.А., який відмітив важливість розгляду нагальних питань, пов’язаних з завершенням п’ятирічної діяльності районних кооперативних організацій та звітно-виборчою кампанією, яка розпочнеться вже в середині листопада та завершиться в грудні, розробки і складання Програми розвитку споживчої кооперації на 2019-2023роки. Практична діяльність наради-семінару розпочалася з огляду його учасниками виробничих підприємств Жовтневої райспоживспілки, які єлідерами у виробничій галузі системи споживчої кооперації області. Учасники семінару оглянули цехи та виставку готової продукції, провели дегустацію вироблених товарів. Якість продукції контролюють атестовані лабораторії. На харчових підприємствах впроваджується система безпечності та якості харчової продукції, зокрема на ТОВ ВЗП «Жовтневі ковбаси» вона впроваджена ще чотири роки потому, на КП «Жовтневий хліб» проводиться активна робота по її впровадженню. Учасники семінару відвідали ряд торговельних підприємств. Зокрема в селі Лимани Вітовського району оглянули одне з найсучасніших підприємств торгівлі «Мінімаркет» та фірмовий магазин «Жовтневий», сподобався учасникам і презентований ресторан «La fleur», який розташований в Миколаєві. На пленарній частині наради-семінару головою правління Жовтневої райспоживспілки Лебедєвою Галиною Андріївною продемонстровано відеофільм «Жовтнева райспоживспілка – продовження розвитку», в якому були відображені досягнення кооперативних організацій щодо проведення значної роботи з осучаснення магазинів у відповідності до бренд-буку споживчої кооперації. На нараді з доповіддю виступив заступник голови правління споживспілки Пашечко Михайло Миколайович. Він підвів підсумки роботи торговельної галузі Споживспілки Миколаївської області за 9 місяців поточного року. Розглянуті питання щодо збереження торгової мережі і її осучаснення, з впровадженням інформаційних технологій, комп’ютеризації торговельних процесів, подальшої діяльності та ефективності роботи магазинів в населених пунктах з чисельністю жителів від 100 та до 400 чоловік, завершення роботи та остаточного вирішення питання зачиненої торгової мережі. Окремий наголос доповідачем було зроблено на створенні в області єдиного центру закупівель та об’єднання магазинів в мережевий рітейл. В обговоренні піднятих питань прийняли участь всі керівники районних кооперативних організацій. Підсумки роботи обласної наради-семінару підвів голова правління Споживспілки Білоус Іван Андрійович. Він подякував правлінню Жовтневої райспоживспілки за значну роботу щодо приведення матеріально-технічної бази всіх галузей діяльності до конкурентоспроможного стану, високий рівень модернізації виробничих підприємств, торгової мережі і закладів ресторанного господарства. Побажав всім учасникам направити свою діяльність в першу чергу на модернізацію магазинів та закладів ресторанного господарства. |
Еще статьи...